ACCIDENT NAVAL
Societat 20/01/2012

Suspesa la recerca de desapareguts al 'Costa Concordia' per la inestabilitat del vaixell

Els equips s'han hagut de retirar perquè el creuer sinistrat s'enfonsa. Encara hi ha 24 persones sense localitzar i es tem un desastre ecològic

Afp
1 min
El Costa Concordia, la matinada de divendres / GETTY

RomaEl macrocreuer Costa Concordia, que va embarrancar fa una setmana a la petita illa italiana de Giglio, s'ha tornat a bellugar aquest divendres, cosa que ha obligat els equips de rescat a suspendre les tasques de recerca de víctimes

Segons ha explicat Alessandro Busonero, portaveu de la Marina de guerra, els bussos no poden treballar en les condicions en què es troba el vaixell. Queden encara 24 persones desaparegudes, de les quals tres són cossos recuperats sense identificar, entre les 11 víctimes mortals que s'han localitzat fins ara. Entre els desapareguts hi ha 12 passatgers alemanys, dos francesos, dos nord-americans i tres tripulants (un italià, un peruà i un indi).

Dijous es van poder reprendre les tasques de recerca malgrat el mal estat de la mar. Com que l'accés al vaixell era difícil a causa de l'onatge, els equips van haver de baixar per escales desplegades des d'helicòpters que es van fixar al costat dret de l'embarcació. Aquest divendres la meteorologia ha empitjorat, amb ràfegues de vent d'entre 40 i 50 km/h i onades d'un metre i mig.

A més de la recerca de desapareguts, es treballa en com drenar els dipòsits del creuer, que estaven pràcticament plens quan es va produir el sinistre (unes 2.380 tones de fuel-oil). Aquests treballs no ha pogut començar encara, malgrat el risc d'una marea negra sobre l'illa, que és una reserva natural de gran valor ecològic. L'operació, que podria durar setmanes, és molt complicada, perquè normalment cal escalfar el combustible per fer-lo més fluid.

stats