Societat 23/11/2012

Els autobusos de TMB també faran vaga durant la campanya de Nadal i el Mobile World Congress

Els treballadors han decidit repetir les aturades parcials del 17 al 21 de desembre i parar, com els treballadors del metro, durant el congrés de telefonia

Maria Ortega
1 min
Oleguer Presas, a l'assemblea d'autobusos de TMBB

BarcelonaDesprés d'una intensa assemblea aquest divendres al matí a les Cotxeres de Sants, els treballadors d'autobusos de TMB ja han anunciat noves mobilitzacions per protestar contra la retallada de la paga de Nadal. En la línia del que van decidir els treballadors del metro, les properes aturades a busos també condicionaran la campanya de Nadal i el Mobile World Congress (MWC).

Així, Repetiran les aturades de dues hores per torn, que ja han estat fent durant la campanya electoral, entre els dies 17 i 21 de desembre. I faran aturades a finals de febrer coincidint amb la celebració del congrés de telefonia a la ciutat. A metro, les vagues seran el 16 i el 24 de desembre i, també, durant el MWC.

En el cas d'autobusos, els sindicats que no han firmat la proposta pal.liativa que els ofereix TMB per fer front a la tisorada de la paga de Nadal es neguen a acceptar l'avançament de pagues ofert per l'empresa i volen que l'import d'aquesta paga extra se'ls retorni abans del 2015, mentre encara sigui vigent el conveni actual.

L'assemblea ha donat suport a la lluita dels treballadors de Telefónica en vaga de fam i ha comptat amb la intervenció de l'exfutbolista del Barça Oleguer Presas, que ha felicitat els treballadors per la seva lluita. "Sou un exemple de compromís, valentia i dignitat", els ha dit.

stats