Societat 19/12/2011

TMB suprimirà 4 línies d'autobús entre setmana i 3 més els caps de setmana

Transports Metropolitans de Barcelona pretén retallar el pressupost en 56 milions d'euros. No es prolongarà el servei per esdeveniments lúdics com partits de futbol

Efe
2 min

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) retallarà serveis que afectaran línies i franges horàries del metro i els autobusos de l'àrea metropolitana amb l'objectiu d'estalviar 56 milions d'euros el 2012, equivalent al 9,8% del cost anual d'explotació.

Segons ha informat avui TMB, encara que la xarxa de metro mantindrà l'horari de servei i l'oferta bàsica tots els dies de la setmana i el servei nocturn, s'aplicaran mesures d'ajust en franges en què la capacitat supera àmpliament la demanda.

Així, no s'efectuaran prolongacions de servei amb motiu d'actes lúdics, com partits de futbol, i s'ajustarà l'oferta en diumenges i festius a les línies L1, L2, L3, L4 i L5, amb un increment mitjà dels intervals dels combois de 35 segons. De la mateixa manera, se suprimiran 4 línies d'autobusos de forma permanent i 3 línies més els caps de setmana.

TMB preveu la supressió de les línies 31, 35, 105 i 158, ja que en gran part els trajectes coincideixen amb línies del metro o de tramvia.

Tres línies més no funcionaran en cap de setmana: 58 (dissabte), 75 (dissabtes i festius) i 91 (festius), mentre que es produirà un "ajust d'oferta" en dies laborables en 14 línies, "amb variació mínima de l'interval de pas" i en 9 línies en caps de setmana i festius.

TMB assegura que té en compte l'evolució de la demanda del servei d'autobusos, que ha disminuït globalment un 5% des de l'any 2009, i la concurrència d'altres xarxes més eficients, com per exemple les ferroviàries, en els mateixos recorreguts.

L'ajust afecta també el servei de Bus de Barri: de les seves 22 línies només dues, la 111 i la 116, circularan en diumenges i festius, a causa de la baixa demanda, que disminueix entre un 70% i un 90% respecte als dies laborables.

Entre les mesures d'estalvi, TMB inclou l'execució de la primera fase de la nova xarxa de bus dins del primer semestre de l'any 2012, coneguda com a bus ortogonal.

Les primeres mesures d'estalvi, d'aplicació immediata, seran en l'àmbit de la gestió, i consisteixen en la reducció de despeses de publicitat (-42%), comunicació (-47%), tecnologia corporativa (-10%), estudis (-32%) i altres partides, com la contractació externa de neteja i manteniment.

stats