Societat 26/08/2011

El TSJC dóna la raó a Interior i manté la prohibició de la manifestació de PxC a Salt

El partit d'Anglada volia protestar contra la construcció d'una nova mesquita. La conselleria va considerar que la protesta era un risc "per a la seguretat i per a la cohesió social"

Laia Espín
1 min

BarcelonaPlataforma per Catalunya no podrà manifestar-se aquest dissabte a Salt contra la construcció d'una nova mesquita. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al departament d'Interior, que al·legava que la protesta provocava riscos per a la seguretat i per a la cohesió social. El tribunal que ha vist el recurs, format, per tres magistrats, ha desestimat les al·legacions presentades pel partit de Josep Anglada contra la prohibició d'Interior.

La resolució judicial de la sala contenciosa-administrativa del TSJC, acordada per unanimitat dels magistrats, argumenta la seva decisió amb els informes policials de la urbana de Salt i els Mossos d'Esquadra, on es conclou que no es pot garantir la seguretat en el decurs de la manifestació que volia celebrar el grup polític per protestar per la construcció d'una mesquita a la localitat gironina.

L'escrit de la sala diu que els informes policials acrediten que a Salt es viu una "tensió social" i afegeix que la manifestació pot tensionar encara més la situació. La resolució també recull els incidents viscuts a la població gironina recentment: l'homicidi d'un jove i els incendis intencionats de vehicles durant els mesos de gener i febrer, després de la mort d'un jove magrebí quan fugia de la policia. "Tot això -diuen els magistrats- ha generat una situació important de tensió i inseguretat". Finalment, conclouen que "la prohibició de la concentració resulta suficientment motivada i permet, en aquest cas, admetre que les circumstàncies permeten adoptar la greu mesura de restricció del dret de Reunió".

PxC ja ha anunciat que acata la decisió judicial, però farà un recurs d'ampara al Tribunal Constitucional per la vulneració d'aquest dret.

stats