SOCIETAT
Societat 08/06/2011

El TSJC dóna la raó a la Paeria i avala la prohibició del vel integral a Lleida

El tribunal ha desestimat el recurs de l'associació Watani, que ja ha anunciat que recorrerà la decisió judicial

Efe
1 min

LleidaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l'Ajuntament de Lleida i ha validat la seva decisió de prohibir l'ús del vel integral (burca i nicab) i altres peces que tapin la cara als equipaments de titularitat municipal. El tribunal ha desestimat el recurs que va interposar contra aquesta nova normativa l'associació musulmana Watani, que a través del seu advocat, Carles Antolí, ja ha anunciat que recorrerà la resolució judicial.

La sentència, feta pública avui, estableix que el consistori és competent en matèria sancionadora, pel que reconeix la seva capacitat de multar aquelles persones que, incomplint la normativa, accedeixin a espais públics amb la cara tapada. L'any passat, Lleida es va convertir en la primera ciutat de l'Estat a vetar la utilització del vel iintegral als edificis municipals, gràcies a una modificació de l'ordenança local de civisme.

L'associació Watani va presentar llavors un recurs davant el TSJC i va demanar que suspengués de forma cautelar l'execució de l'ordenança fins que es resolgués aquell recurs. La nova normativa va entrar en vigor el 9 de desembre, encara que poc després, el 17 de gener, el TSJC va acceptar la petició de l'advocat de Watani i va suspendre cautelarment l'aplicació de la prohibició. Finalment, el tribunal ha donat suport a l'actuació de la Paeria, el que permetrà que Lleida pugui sancionar per l'ús del burca i el nicab als espais públics.

stats