SOCIETAT
Societat 15/12/2011

El TSJC obliga l'Ajuntament de Dosrius a retirar uns contenidors de davant d'una casa per l'olor

És la primera sentència a l'Estat –que no té normativa que estableixi el límit màxim de tolerància humana a les olors– sobre aquest tema

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat l'Ajuntament de Dosrius a retirar dos contenidors de davant d'una casa per l'olor.

El jutge creu que els mateixos perits, proposats per l'Ajuntament, van ser testimonis "objectius i parcials" de la realitat de les olors "desagradables". A més, subratlla que els contenidors no tenien les tapes tancades, les escombraries vessaven i la gent tirava les bosses fins i tot des del cotxe.

"L'Ajuntament no pot excusar-se invocant la incívica conducta ciutadana", diu la sentència, que destaca que l'actuació municipal no és "adequada i correcta", ja que només netegen els contenidors un cop al mes i recullen les deixalles tres cops per setmana a l'hivern i quatre a l'estiu.

Els veïns van denunciar el cas davant el jutjat contenciós administratiu 10 de Barcelona, que els va donar la raó, però l'Ajuntament va recórrer.

L'alt tribunal ha desestimat ara el recurs del consistori i ha confirmat la sentència del contenciós administratiu. Segons l'advocat Lluís Gallardo, és la primera sentència a l'Estat –que no té normativa que estableixi el límit màxim de tolerància humana a les olors– sobre aquest tema.

stats