Societat 10/04/2013

El TSJC avala la prohibició del nudisme i el seminudisme a Barcelona

L'Ajuntament pot sancionar els que no porten camiseta perquè és un tema de convivència social, segons la sentència

Efe
1 min
Nudisme

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la prohibició del nudisme a l'espai públic de Barcelona i del seminudisme allí on no estigui autoritzat. El Tribunal considera que l'Ajuntament està capacitat per regular el nudisme perquè repercuteix en la convivència local. Així, la necessitat de mantenir l'ordre públic i la convivència pacífica preval sobre la llibertat de creences, tal com recull la sentència.

La sentència desestima així el recurs interposat per la Candidatura d'Unitat Popoular (CUP), l'Associació per la Defensa del Dret a la Nuesa i la Federació Espanyola de Naturisme, que havien argumentat que l'Ajuntament no tenia cobertura legal suficient per prohibir i sancionar el nudisme.

El primer tinent d'alcalde de seguretat, Joaquim Forn, ha destacat que "només s'han imposat 200 sancions", perquè la majoria de les persones eviten la multa al cobrir-se quan la policia els crida l'atenció. També l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha manifestat la seva satisfacció perquè la Justícia hagi "donat la raó" a l'Ajuntament de Barcelona i "s'hagi aplicat el sentit comú".

stats