SOCIETAT
Societat 04/06/2012

El TSJC ordena repetir per tercera vegada un judici amb jurat popular a Girona

El fiscal sol·licitava per a l'imputat, un indigent que presumptament va acabar amb la vida de la persona amb qui compartia sostre en una masia abandonada de Puigcerdà (Cerdanya), una pena de deu anys de presó

Efe
2 min

BarcelonaL'Audiència de Girona (Gironès) haurà de tornar a jutjar per tercera vegada pel sistema de jurat popular l'indigent francès acusat de la mort d'un altre captaire que finalment va ser condemnat per lesions.

Fonts judicials han informat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs presentat per les acusacions perquè entén que el veredicte contra l'acusat, l'indigent francès Michael B., que limitava la condemna a un delicte de lesions, era contradictori.

Aquesta serà la segona vegada en la història del jurat popular a l'Audiència gironina en què un judici s'ha de repetir fins a tres cops.

El fiscal sol·licitava per a l'imputat, un indigent que presumptament va acabar amb la vida de la persona amb qui compartia sostre en una masia abandonada de Puigcerdà (Cerdanya), una pena de deu anys de presó, mentre que l'acusació particular en reclamava divuit i la defensa un per homicidi imprudent amb atenuants.

Finalment, el jurat popular el va considerar només culpable d'un delicte de lesions i el va absoldre d'homicidi, per la qual cosa l'Audiència va imposar una condemna de dos anys de presó.

Tant la fiscalia com l'acusació particular van presentar recurs a la sentència del 6 de juny de l'any passat, en considerar que el veredicte no era ajustat a dret.

Els fets jutjats van tenir lloc la matinada del 3 de maig del 2007, quan, segons les acusacions, Michel B. va copejar amb una barra de ferro fins a deu vegades José Manuel Domínguez.

L'acusat va ser jutjat el 2009 i el 2011 i, les dues vegades, el TSJC va anul·lar la sentència, el veredicte i el judici.

L'Audiència de Girona ara haurà de constituir un nou jurat popular, un nou magistrat i tornar a celebrar el judici, ja que la resolució del TSJC qualifica de contradictori l'anterior veredicte, en considerar provat que Michel B. va copejar el seu company i, al mateix temps, va dir que no era amb intenció de matar.

Segons els magistrats, per determinar la intenció de matar cal tenir en compte tres criteris bàsics com ara si els atacs es dirigeixen a una part vital, en aquest cas el cap, si l'arma pot acabar amb la vida d'algú, en aquesta ocasió una barra de ferro, i si la força, la intensitat o quantitat de cops, com els deu que va patir la víctima, poden provocar la mort.

El TSJC considera que es compleixen els tres criteris i qualifica els elements en què s'empara el veredicte anterior d'"il·lògics, irracionals, absurds, arbitraris i desencertats".

El procediment es tornarà a assenyalarà per a finals d'any o principis del que ve, encara que la defensa pot presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem (TS).

La família de la víctima, que viu a Galícia, encara no ha decidit si en aquesta tercera ocasió torna a presentar-se com a acusació particular.

stats