Societat 15/11/2011

El TSJC admet a tràmit el recurs dels sindicats contra la reforma del PIRMI

CCOO i UGT també demanaven la suspensió cautelar dels articles recorreguts però la Generalitat té cinc dies per posicionar-se

Ara
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu que CCOO i UGT van presentar a l'octubre contra la reforma de la renda mínima d'inserció (RMI), antigament coneguda com a PIRMI, que va dur a terme el Govern, segons informa CCOO. El sindicat ha valorat molt positivament l'admissió a tràmit, així com la "rapidesa" en la notificació. En concret, el recurs es dirigeix contra una resolució del departament de la Presidència que fa referència al decret aprovat a l'agost i que desplega la llei de la renda mínima, que incorpora un nou requisit i una nova circumstància per ser titular d'aquesta ajuda.

Aquests nous requisits dificulten i fins i tot impedeixen, segons el parer d'UGT i CCOO, l'accés a aquesta ajuda econòmica, que en molts casos suposa l'últim ingrés que perceben persones que s'han quedat sense la prestació de desocupació. D'aquesta forma, per exemple, la Generalitat no paga l'RMI a les persones en atur que no acreditin una "dificultat social afegida". Els dos sindicats catalans han assegurat, en un comunicat, que el TSJC ha admès a tràmit el recurs i que, a més, ha concedit cinc dies a Presidència perquè es pronunciï sobre la petició feta en el mateix escrit de suspensió dels articles que incorporen aquests nous requisits. Els sindicats demanen que se suspengui cautelarment l'aplicació del decret fins que un tribunal no dicti sentència.

stats