Societat 16/05/2011

El TSJC suspèn una part de les ITV adjudicades per la Generalitat

L'òrgan judicial al·lega que els subcriteris que es van aplicar per donar aquesta concessió pública eren excessivament extensos, van condicionar les ofertes i "contrarien el procés legalment establert"

Efe
1 min

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment una part de les concessions per a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) que atorga la Generalitat, segons publica avui La Vanguardia.

Aquesta suspensió cautelar es deu a la petició de l'empresa Certio, que va interposar una demanda en desacord amb l'adjudicació que en el seu moment, sota el govern tripartit, va portar a terme la Generalitat amb diversos anys de retard sobre el calendari previst. Aquesta no és l'única demanda interposada, ja que altres grups, com el de l'empresari Ramon Fajula, també han instat diversos processos judicials en contra de les adjudicacions. Certio és una escissió d'Applus+, controlada pel fons de capital risc Carlyle, que es va segregar precisament en un intent de garantir més competència.

L'acte del TSJC al·lega que els subcriteris que es van aplicar per donar aquesta concessió pública eren excessivament extensos, van condicionar les ofertes i en definitiva "contrarien el procés legalment establert". Certio haurà de fer un aval de 200.000 euros perquè sigui efectiva la suspensió cautelar, una quantitat baixa per al negoci que hi ha en joc.

stats