LA MÉTEO
Societat 02/10/2011

Tardor a primera hora, estiu al migdia

Els propers quatre dies continuaran marcats pel cel pràcticament ras i per un acusat contrast tèrmic entre el dia i la nit

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot continuarà igual amb el canvi de setmana i demà dilluns tornarem a gaudir d'una jornada esplèndida, amb cel absolutament ras i només alguns bancs de boira matinals, intensos però poc persistents, a les fondalades de la Catalunya Central i a la vall de l'Ebre.

Cel clar que vindrà acompanyat d'un acusat contrast de temperatures entre el dia i la nit. Aquesta propera matinada els termòmetres es tornaran a situar per sota els 5 graus a les valls pirinenques, entre els 10 i 12 a la resta de comarques interiors i amb prou feines superaran els 15 a la façana litoral. El migdia, en canvi, serà gairebé d'estiu i les màximes fins i tot repuntaran un pèl més que les d'avui – aquest diumenge s'han superat els 30 graus al Bages, el Gironès, el Baix Ebre i el Pallars Jussà.

I els últims mapes confirmen que aquesta llei de temps es mantindrà quatre dies més i fins dijous continuarem parlant de cel serè i d'ambient càlid durant les hores centrals del dia. Serà de cara a divendres que una clara entrada de vent de nord farà baixar de forma sobtada els termòmetres i ens farà encetar el proper cap de setmana amb fred a primera hora i 7 o 8 graus menys que avui al migdia.

Aquesta normalització de les temperatures -que no serà definitiva- vindrà acompanyada , el mateix divendres, d'alguns ruixats al Pirineu i a la Costa Central.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats