Societat 05/07/2012

Els bombers no tenen indicis de persones atrapades sota la runa de l'edifici ensorrat a Tarragona

La maquinària pesada ha començat a retirar les restes del pis ensorrat un cop els bombers han acabat la inspecció

Acn
1 min

TarragonaEls Bombers de la Generalitat indiquen que no hi ha indicis de persones atrapades sota la runa de l'edifici que s'ha ensorrat aquesta matinada de dijous a Tarragona, després que els gossos hagin fet un rastreig de la zona. Els efectius dels bombers ja han començat a retirar-se de la zona, els portals dels números 9 i 11 del carrer Cavallers de Tarragona. La maquinària pesada s'ha incorporat a l'operatiu per retirar la runa del carrer. D'acord amb l'arquitecte municipal, s'ha gestionat una grua per fer caure la part de la façana de l'edifici, de planta baixa i dos pisos, que estava inestable.

Els bombers deixaran un reforç mentre durin les tasques de desenrunament, per si haguessin d'actuar. Una persona ha resultat ferida lleu amb contusions i ha estat evacuada pel Sistema d'Emergències Mèdiques, que ha desplaçat tres ambulàncies, a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona.

Cal recordar que, com a mesura preventiva, s'han desallotjat dotze veïns de la casa del davant, que han estat atesos pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona, segons informava la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).

Fins al lloc també s'han desplaçat patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, tècnics de l'Ajuntament de Tarragona i efectius de Protecció Civil i de la Guàrdia Urbana, entre altres.

La DGPC manté el pla especial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) en prealerta.

stats