Cas Saga
Societat 04/07/2011

Què cantava Teddy Bautista abans de ser president de la SGAE?

Eduardo Bautista García, el president de la SGAE, es va guanyar el sobrenom amb el qual se'l coneix en la seva etapa com a cantant i líder del grup de rock i soul Los Canarios. Bautista podria afrontar una pena de 10 anys de presó pels càrrecs que se li imputen

Redacció
1 min

BarcelonaTeddy Baustista, l'actual president de la SGAE, és un dels protagonistes de l'actualitat dels darrers dies per l'acusació d'apropiació indeguda amb la qual l'han assenyalat algunes associacions. Als anys 60 i 70, però, Bautista també va ocupar algunes portades, en aquell moment de cassets i discos de vinil. I és que Eduardo Bautista García es va guanyar el sobrenom amb el qual se'l coneix en la seva etapa com a cantant i líder del grup de rock i soul espanyol Los Canarios –en un inici The Canaries-. Combinant les lletres en anglès i castellà, el grup de Bautista va aconseguir un reconeixement en l'escena espanyola i certa projecció a l'exterior amb temes com The incredible Miss Perryman, que es va convertir en la banda sonora de la pel·lícula Pepermint Frappé, de Carlos Saura, protagonitzada per Geraldine Chaplin. Un dels seus majors èxits, però, l'aconseguirien amb el single Get On Your Knees, enregistrat a Londres, que es va convertir en la cançó de l'estiu del 1968.

El jutge Pablo Ruz va dictaminar ahir llibertat sense fiança però amb càrrecs per a Teddy Bautista i dos directius més de la SGAE. Se'ls imputa, entre d'altres, un delicte d'apropiació indeguda, i se'ls investiga per administració fraudulenta. Els càrrecs es podrien traduir en una pena de 10 anys de presó.

stats