Societat 26/04/2012

Temperatures de màniga curta a les portes d'un pont mig ennuvolat

Aquest migdia alguns termòmetres arribaran fins als 25 graus. Durant el pont el cel continuarà mig ennuvolat però cauran pocs xàfecs i la majoria de nit

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Si tot just ahir encara va glaçar al Pirineu i a Osona, avui a Vic s'han despertat amb 11 graus i a Viella amb 13, degut al vent de sud reescalfat (anomenat vent d'Espanya pels aranesos) que hi arriba. No a tot arreu els termòmetres han pujat tan com en aquests dos exemples, però en general l'ambient és molt suau i aquest migdia farà força més calor que ahir. Pràcticament arreu se superaran els 20 graus i en alguns indrets el termòmetre pujarà fins als 25. Tot i que el dia ha començat amb força intervals de núvols, tot fa pensar que al llarg del matí s'aniran fent cada cop més esqueixats i que bona part del dia dominarà el sol. Només a les comarques de Lleida el temps continuarà variable i fins i tot amb risc d'algun xàfec durant la tarda. La calorada pot arribar a generar també algunes boires sorprenents a la costa i a les Illes.

Els dies vinents els núvols continuaran tapant a estones el cel, i durant el cap de setmana ens creuaran dues tongades de ruixats que cauran sobretot de nit. La nit de demà a dissabte acabarà plovent a la majoria de comarques, sobretot a les interiors, i de fet, tan divendres com dissabte apunten a ser dies amb poc sol, tot i que les pluges siguin molt escasses. Diumenge hi hauria més clarianes, però la nit de diumenge a dilluns tornarien a caure gotes a diverses comarques. Sempre els ruixats seran més probables a ponent i a Pirineu que no pas a les comarques més pròximes a la costa.

Tot i que es tracta d'un pronòstic menys segur, la segona part del pont el temps podria ser bastant millor, i tant dilluns com dimarts serien dies amb moltes clarianes i només tempestes de tarda puntals en zones de muntanya. De nit faria una mica més de fred però els migdies serien càlids.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per municipis de tot el pont, ja actualitzada amb els nous mapes del temps d'avui.

stats