Societat 08/08/2012

Temperatures més altes a l'espera que demà comenci l'onada de calor

Avui els termòmetres pujaran un o dos graus més que ahir com a molt, demà començarà una onada de calor que durarà fins diumenge

1 min
El sortint a Badalona aquest matí // Francisco Martínez

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Avui farà més calor, però el canvi a l'alça dels termòmetres serà poc notori, a pocs indrets s'arribarà als 35 graus, i en general la xafogor no serà angoixant. Aquest dimecres serà un dia gairebé sense núvols, tot i que al sud del País Valencià a estones el cel serà mig tapat, i en general al sud aniran circulant algunes bandes de núvols prims que enterboliran el cel.

Demà començarà una onada de calor que farà que els termòmetres tornin a situar-se en valors extrems, a diferència del que va passar la setmana passada, ja no es tractarà d'una calorada puntual d'un dia, sinó d'un període continuat de tres. Aquest dijous els termòmetres ja superaran els 35 graus a l'interior, i divendres i dissabte arribaran les temperatures més altes, amb màximes de fins a 40 graus a l'interior i de més de 30 a la costa. És probable que en alguns indrets s'hi produeixin rècords o si més no les temperatures més altes de tot l'estiu. Tant Meteocat com l'Agència Espanyola de Meteorologia ja han llançat avisos al respecte. Diumenge les temperatures començaran a normalitzar-se.

L'onada de calor passarà amb cel bàsicament clar a tot arreu, a excepció d'algunes bandes de núvols prims que demà encara circularan pel País Valencià. Els nivells de pols en suspensió provinent del desert tornaran a augmentar clarament a partir de demà.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu més informació i la previsió per al vostre municipi.

stats