Societat 28/10/2011

Protecció Civil manté l'Inuncat en fase de prealerta en previsió de nous ruixats

Els bombers han fet 68 sortides per la pluja, la majoria a baixos inundats i el barranc de Barenys, a Salou, ha tornat a desbordar-se

Agències
1 min
Inundacions a Salou

BarcelonaDirecció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, arran de l'avís de situació meteorològica de risc per pluges. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avisa que les precipitacions es podrien intensificar durant la tarda a la zona sud del litoral català. De moment ja són 68 les sortides que els Bombers han fet derivades dels ruixats.

Entre les incidències, destaca l'esllavissada d'unes terres a Lloret de Mar (la Selva) i la inundació d'un pàrquing , amb dos metres d'aigua, a l'Escala (l'Alt Empordà). A Salou, la riera del barranc de Barenys ha tornat a desbordar-se, després de quedar tapada per un gran tronc, i ha causat noves inundacions al barri de la Salut, de manera que s'ha activat el pla municipal d'Emergències i s'han desplaçat fins a allà efectius de la brigada municipal per emprendre tasques de neteja.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en punts inundables i evitar l'accés a les zones properes als rius, rieres i guals i extremar les precaucions i seguir els consells d'autoprotecció.

stats