CONVIVÈNCIA
Societat 23/01/2011

Terrón: "A Salt s'hi ha d'intervenir i ho estem fent"

"S'ha de treballar sobre les causes i sobre les persones", ha afirmat Terrón, que ha recordat que l'Estat està desplegant en aquest municipi del Gironès un pla per reforçar la convivència

Redacció
2 min

BarcelonaLa secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, ha apuntat que el govern estatal està atent a la realitat de municipis com Salt, que aquest dissabte es va manifestar per demanar compromís polític per resoldre els problemes d'inseguretat que pateix i avançar en la cohesió social. "A Salt s'hi ha d'intervenir i ho estem fent", ha afirmat Terrón en una entrevista a Catalunya Informació. En aquest sentit, ha posat d'exemple una inversió de més de dos milions d'euros (aportats per l'Estat i la Generalitat) per executar un pla per reforçar la convivència en barris amb alts índexs de població estrangera, que s'aplica a Salt, però també a Badalona, Terrassa, el Vendrell i l'Hospitalet.

Arran dels incidents registrats a Salt en els darrers dies, respostos amb una manifestació ciutadana, Terrón ha apuntat que en aquest municipi del Gironès hi ha un problema social complicat d'atur i desarrelament, que genera exclusió social. "S'ha de treballar sobre les causes i sobre les persones", ha reflexionat la secretària d'Estat. "La gran quantitat de gent en risc d'exclusió social present a Salt seria massa per a qualsevol ciutat", ha reconegut Terrón. Salt compta amb més d'un 40% de població estrangera. "A Salt cal intervenir-hi a curt termini, sabem que no hi ha dreceres, però passen coses en aquesta ciutat que cal contenir", ha afegit.

L'Estat estudia noves accions per atendre els joves que viuen sense família i, en alguns casos, sense un domicili fix. "Ja es negocia amb el govern del Marroc per intentar reagrupaments però a la inversa', ha explicat la secretària d'Estat. 'No hi ha res positiu en tenir tot sols, en municipis com Salt, menors que tenen família a Marroc i que es troben en situació d'extrema vulnerabilitat'. L'objectiu és retornar-los amb les seves famílies.

stats