REPERCUSSIÓ INTERNACIONAL
Societat 05/12/2010

'The Independent' es pregunta si Espanya és "la capital mundial de la prostitució"

Cita el macroprostíbul de la Jonquera com a exemple de la vitalitat del negoci. L'article apunta que mentre els bordells esdevenen més grans, els clients són cada cop més joves

Acn
2 min
The Independent es pregunta si Espanya és "la capital mundial de la prostitució"

Londres"L'economia espanyola s'acosta perillosament a la desfeta, però sembla que com a mínim un sector –el de la prostitució– ho està fent molt bé". Així d'irònic i de contundent comença l'article sobre la prostitució a l'Estat espanyol que aquest diumenge publica el diari britànic The Independent. El rotatiu dedica un especial de dues pàgines al sector del sexe i es pregunta si Espanya és "la capital mundial de la prostitució". El text fa referència a la recent obertura "del major prostíbul d'Europa" a la Jonquera i a la decisió de Lleida de donar armilles reflectants a les prostitutes que treballen a peu de carretera. Segons The Independent, més de 300.000 dones treballen en la prostitució a l'Estat.

La regulació de la prostitució és un tema de debat a Catalunya i la resta de l'Estat espanyol, però la magnitud del problema arriba fins i tot a orelles de la premsa internacional. "La prostitució és tan popular i socialment acceptada a Espanya que, segons un estudi de l'ONU, un 39% dels homes espanyols han utilitzat els serveis d'una prostituta almenys una vegada", assegura l'article. El diari compara la xifra amb la d'altres països europeus liberals com Holanda, on els usuaris de la prostitució són el 14%, o el Regne Unit, un estat en el qual entre el 5% i el 10% dels homes han anat amb una prostituta alguna vegada.

De fet, com a exemple de la demanda del negoci, l'article cita l'obertura del bordell Club Paradise a la Jonquera, que "amb 180 treballadores sexuals, s'ha convertit en el prostíbul més gran del continent". El text intenta analitzar per què la prostitució és "tan popular" a Espanya i ho atribueix, entre d'altres raons, a la revolució sexual posterior a la dictadura franquista. Des d'un punt de vista més sociològic, el reportatge assegura que "mentre els prostíbuls esdevenen més grans, els clients cada cop són més joves". Segons un estudi citat pel diari, l'edat mitjana del típic client de prostitució a Espanya ha baixat dels 40 als 30 anys.

L'article de The Independent argumenta que mentre l'Estat espanyol medita com s'ha de regular el negoci, "el comerç del sexe continua expandint-se". I conclou: "D'alguna manera, és més visible que mai: recentment, en un intent de reduir el nombre d'accidents a les carreteres, la policia a Lleida ha demanat a les prostitutes que treballen a peu de carretera que portin armilles fluorescents".

stats