Societat 09/09/2012

Tombes interactives? Arriben les làpides amb codis QR

Una funerària anglesa ofereix la possibilitat d'afegir codis QR a les làpides que connectin amb imatges i vídeos del difunt. El servei costa 375 euros

Ara
1 min
Mostra del servei instal·lat en una làpida / BNPS.co.uk

BarcelonaL'espai d'una làpida és limitat, i més si s'hi vol resumir la vida o l'obra del difunt. Una empresa funerària anglesa hi proposa una solució: col·locar-hi un codi QR. Connectant-hi els smartphones dels que visitin la tomba, aquests podran veure textos, imatges o vídeos, segons informa la BBC.

La funerària, situada a la localitat de Poole, al sud d'Anglaterra, ofereix als seus clients afegir codis QR (o de resposta ràpida) a les làpides, per fer memorials més elaborats per als seus familiars que un missatge gravat a la pedra.

L'empresa cobra 300 lliures (375 euros) per crear el codi, que també es pot situar en nínxols, bancs, arbres o plaques. A més de connectar amb una pàgina amb un perfil del difunt –amb imatges o vídeos–, el servei ofereix la possibilitat als familiars i amics de deixar-hi missatges.

Però Poole no té el monopoli d'aquesta idea: una empresa amb seu a Seattle, als Estats Units, ha començat a oferir el mateix servei als seus clients, explica l'emissora NPR.

stats