Societat 14/03/2011

Torna la pluja

Avui els ruixats més abundants cauran a les comarques de Girona i a la Catalunya del Nord. Meteocat creu que les pluges poden superar els 100 litres a 8 comarques.

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaL'última setmana de l'hivern començarà amb precipitacions: durant les hores immediates un front arribarà per mar i tornarà a obligar a obrir el paraigua a gran part del país. La borrasca afectarà la majoria de comarques però en general deixarà quantitats de pluja molt menys importants que les de dissabte. Serà a les comarques de Girona on la pluja pot ser més abundant, fins i tot amb registres que superin els 50 litres per metre quadrat. Meteocat fins i tot té en vigència un avís de situació de risc per la possibilitat que les pluges tornin a superar els 100 litres per metre quadrat: l'avís avui, però, només se centra a 8 comarques: totes les de Girona, exceptuant el Baix Empordà i en canvi sumant-hi Osona i el Vallès Oriental. L'avís també adverteix de la possibilitat a que a partir dels 2000 metres caiguin gruixos de fins a 50 centímetres de neu nova.

Amb els mapes d'aquest matí tot fa pensar que quan plourà a més llocs i amb més ganes serà pels volts de l'hora de dinar, i que cap al vespre s'obrirà una treva d'unes quantes hores a la majoria de comarques. Demà tornarà a ploure gairebé arreu però els mapes del temps són més confusos sobre aquest borrasca i es fa difícil desxifrar encara ara quines seran les comarques que veuran més pluja aquest dimarts. En tot cas el paraigua caldrà dur-lo a sobre ben bé fins dijous.

stats