ENERGIA
Societat 25/12/2010

Tornen els generadors al carrer

Un grup electrogen de mida industrial ha tornat a ser la solució provisional d'una apagada a Barcelona. Un miler de veïns del Carmel van passar la Nit de Nadal a les fosques per un incendi en una subestació

Acn
2 min
El generador instal·lat al carrer Lorda del Carmel. Foto: ACN

BarcelonaUn miler de persones han passat la nit de Nadal sense llum al barri barceloní del Carmel a causa d'un incendi en una subestació elèctrica. Com a l'estiu de 2007, el de la gran apagada, però a petita escala. I l'episodi s'ha resolt provisionalment com aquella vegada, amb generadors al carrer.

Els veïns afectats se situen a l'entorn del carrer Arenys, i la companyia elèctrica Fecsa-Endesa està treballant per suplir el subministrament amb un grup electrogen d'emergència al carrer Lorda, que ha permès que els veïns anessin recuperant el subministrament, encara que fos amb aquest sistema precari, al llarg de la tarda d'aquest dia de Nadal.

Les previsions de la companyia és que l'avaria estigui del tot solucionada dimarts vinent. Els veïns van fer el sopar de la Nit de Nadal a les fosques i avui han intentat dinar a casa de familiars que tenien llum.

En Juan Márquez, veí del carrer Arenys, ha explicat que estaven sense llum des d'ahir a les quatre de la tarda i que la companyia elèctrica ha arribat un moment que "ha deixat de respondre al telèfon". Per això, Juan i la seva família han decidit agafar el menjar i anar a celebrar el dinar de Nadal a casa d'uns parents.

Un altre cas és el de la Begoña, veïna carrer Fastenrath, que ha anat a casa de la seva filla i explica que va sopar la Nit de Nadal "envoltada d'espelmes i amb molt fred" perquè no tenia llum ni corrent per fer anar l'estufa elèctrica. En acabar de sopar, la família va marxar ràpidament cap a casa seva, on sí que tenien llum i ella va haver d'anar a dormir.

Amb aquest episodi, torna a Barcelona la imatge dels generadors de mida industrial al carrer.

stats