Societat 20/11/2011

Tortosa intenta recuperar la normalitat després de l'episodi de pluges més complicat dels últims anys

El desbordament dels barrancs ha inundat aparcaments, comerços i habitatges del Rastre i de Sant Llàtzer

Acn
2 min
Uns nens observen el Barranc del barri del Rastre que s'ha desbordat a Tortosa

TortosaEl d'avui ha estat un dels matins més complicats que ha viscut la ciutat de Tortosa en anys. Un episodi amb pluges tan fortes no s'havia produït des de 1994. Els barrancs i torrents de Remolins, els Caputxins, Sant Llàtzer, de la Llet i del Rastre s'han desbordat en menys de mitja hora després de la pluja que ja s'havia acumulat durant la nit. De moment es recupera la normalitat. No plou a la capital del Baix Ebre i l'Ajuntament ha començat a avaluar el danys causats i ha posat a treballar tots els efectius disponibles de policia, protecció civil i neteja.

L'alcalde Ferran Bel els ha agraït la seva resposta "modèlica i immediata". Tot i els grans desperfectes no s'han hagut de lamentar danys personals. Com a resultat de les fortes pluges, diversos aparcaments soterrats han quedat inundats, més de mig centenar de vehicles han estat arrossegats per l'aigua i nombrosos locals comercials, especialment els ubicats als carrers Montcada i Providència, la plaça Montserrat, la plaça Mossèn Sol i les zones d'influència, han quedat negats.

Al barri del Tastre es podia veure els veïns intentant tornar a arrancar els seus vehicles, valorar-ne els desperfecte però sobretot molts propietaris i veïns que han passat el matí traient aigua i fang dels seus locals i habitatges. Alguns elements del mobiliari urbà de la ciutat també han quedat malmesos. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, han visitat durant el matí totes les zones i a quarts d'una l'alcalde assegurava que ja s'havia recuperat la normalitat: "Estem treballant intensament amb els efectius de la Policia Local, Protecció Civil, Brigada Municipal i demés personal municipal per netejar les zones afectades".

L'alcalde ha assegurat que la prioritat és "desblocar els punts de pas d'aigua per si torna a ploure", fet que no es descarta segons les previsions meteorològiques. Altres zones de la ciutat afectades per les inundacions han estat la carretera de Tortosa a Bítem, que ha quedat completament negada i ha deixat a la població incomunicada durant una estona. La carretera C-12 també ha hagut de tallar-se així com altres vies de la ciutat en diversos moments.

stats