SUCCESSOS
Societat 30/07/2011

Tots els condemnats pel cas Hisenda, en llibertat sense fiança i amb l'obligació de presentar-se a l'Audiència cada 15 dies

Els tres inspectors d'hisenda no ingressaran a la presó mentre la sentència no sigui ferma

Marta Català
1 min

BarcelonaLa secció Novena de l'Audiència de Barcelona va resoldre ahir a la nit sobre les mesures cautelars sol·licitades pel fiscal contra alguns dels condemnats pel cas Hisenda. L'Audiència ha desestimat la petició d'enviar-los a la presó i ha acordat pels tres inspectors d'hisenda, Josep Maria Huguet, Álvaro Pernas i Manuel Abella, la llibertat sense fiança, retirada de passaport i obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes davant la sala de l'Audiència o jutjat de la seva població.

Per a Álvaro Pernas han acordat sol·licitar al seu advocat que en el termini de dos dies dies aporti documentació sobre on és el seu representat. Si no ho fa, es farà saber a la sala perquè prengui les mesures que consideri oportunes.

La Fiscalia volia que tres dels inspectors fiscals condemnats per frau fiscal en el cas Hisenda anessin a la presó de manera provisional mentre la sentència no sigui ferma, ja que es poden presentar recursos. Huguet, Pernas i Abella han estat condemnats a 13, 12 i 11 anys de presó respectivament.

Per a Juan José Folchi i Roger Bergua, per als quals el fiscal sol·licitava la llibertat sota fiança, l'Audiència ha desestimat la petició i ha acordat, igual que els altres, la retirada de passaport i obligació de comparèixer cada 15 dies.

Per a Josep Lluís Núñez, pare i fill, i per al seu assessor, Salvador Sánchez Guiu, s'ha resolt, tal com demanava el fiscal, la retirada de passaport i comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes.

La secció Novena de l'Audiència, que ha acabat de deliberar i estudiar la documentació a la matinada, ha habilitat el dia d'avui per poder fer les notificacions pertinents.

stats