SOCIETAT
Societat 27/03/2012

Tràfic d'influències per les ITV

La Guàrdia Civil va detenir ahir dos càrrecs públics i tres empresaris, arran d'una peça separada del cas Campió

Laura Díaz-roig/ Anna Punsí
1 min
Isidre Masalles, detingut

BarcelonaUna nova trama de corrupció esquitxa l'administració catalana, aquest cop relacionada amb les concessions d’estacions d’ITV a Catalunya. La Guàrdia Civil, en una operació conjunta amb l’Agència Tributària, va detenir ahir el número dos de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, i el subdirector general de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Maselles.

La investigació és una peça separada del ‘cas Campió’ -destapada a Galícia i que gira al voltant d’una presumpta concessió de subvencions irregulars a canvi de comissions a càrrecs públics- i està dirigida per la titular del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona. També es va detenir ahir a tres empresaris: Sergi Alsina, actualment soci d’Alta Partners; Sergi Pastor, ex conseller delegat de l’empresa Applus; i Ricard Puignou, administrador de l’empresa Certio.

Tot i que la jutge manté el cas sota secret de sumari i la informació es fa pública amb comptagotes, els detinguts estarien acusats, entre d’altres, de falsedat documental i de tràfic d’influències per, presumptament, aconseguir la concessió d’estacions d’ITV a Catalunya, que van quedar paralitzades el passat mes de maig per una decisió judicial.

Podeu llegir la informació completa a l'Ara Premium

stats