SOCIETAT
Societat 18/07/2012

Trànsit avisa que el criteri jurídic per sancionar el #novullpagar no ha canviat

El director del SCT, Joan Aregio, ha explicat que s'han tramitat 10.800 denúncies, se n'han arxivat 35 i se n'han pagat 78

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha recordat avui que el criteri jurídic per sancionar el #novullpagar no ha canviat, després que s'hagi fet pública la primera denúncia arxivada per una identificació errònia del conductor.

Aregio ha explicat que el passat 27 d'abril, al peatge que gestiona la concessionària Autema a les Fonts (Terrassa), es va fer una fotografia a un vehicle que va participar a la campanya #novullpagar i es va enviar la corresponent sanció al titular del cotxe. Finalment, però, la sanció es va arxivar perquè el titular va identificar com a conductor Eduard González, que ara rebrà la corresponent sanció.

"Estem convençuts que saltar-se el peatge és una infracció acompanyada de sanció", ha destacat Aregio en una roda de premsa sobre el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes d'Accidents de Trànsit (SIAVT).

Com a curiositat, ha explicat que la sanció va redactada en castellà perquè en un primer moment es va confondre el titular del vehicle i es va enviar a una persona d'Àlaba –per tant, es va escriure en castellà– i, després, per un error del SCT, es va continuar la tramitació en castellà.

Fins a data d'avui s'han tramitat 10.800 denúncies del #novullpagar, se n'han arxivat 35 i ja se n'han pagat 78.

stats