RETALLADES
Societat 19/06/2012

Treballadors de l'Hospital Vall d'Hebron protesten pel tancament de l'escola bressol

Els treballadors han protestat davant l'edifici de l'hospital general amb pancartes en les quals es podia llegir "Retallar en educació és violència" i "L'escola no es tanca", i han reclamat propostes perquè el centre tingui continuïtat

Efe
2 min

BarcelonaUn centenar de treballadors de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han protestat avui pel tancament progressiu de l'escola bressol del centre, després que no s'hagi obert la preinscripció per al pròxim curs.

Els treballadors han protestat davant l'edifici de l'hospital general amb pancartes en les quals es podia llegir "Retallar en educació és violència" i "L'escola no es tanca", i han reclamat propostes perquè el centre tingui continuïtat.

Fonts de l'hospital han indicat avui a Efe que s'ha decidit el tancament progressiu de la guarderia perquè no s'ha rebut la subvenció de la Generalitat per a la realització d'accions socials al centre sanitari, al qual està adscrita l'escola bressol.

"Ha calgut prioritzar", indiquen les fonts esmentades, que assenyalen que són l'únic hospital públic de Catalunya que compta amb una escola bressol per als fills dels seus treballadors.

Per la seva banda, fonts de CCOO de Catalunya indiquen que l'escola bressol influeix directament en l'assistència sanitària que ofereix l'hospital, ja que els treballadors que hi tenen els fills amb prou feines perden temps a l'hora de portar-los o recollir-los, i si el menor posa malalt és atès al mateix centre, amb la qual cosa la "rendibilitat per a l'empresa és clara".

Com que no s'ha obert la preinscripció per al pròxim curs, la resta dels nens que acudeixen a l'escola bressol des dels zero anys seguiran escolaritzats fins a finalitzar aquesta etapa, als tres anys, segons indiquen fonts del centre sanitari.

Tot i això, si durant aquests dos pròxims cursos no s'obren noves preinscripcions, l'escola bressol tancarà definitivament, després de 38 anys oberta.

Els treballadors de l'hospital han recollit més de 4.000 firmes contra el tancament de l'escola, que, recorden les fonts de CCOO esmentades, facilita la conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors.

Actualment, acudeixen a l'escola bressol de l'Hospital de Vall d'Hebron uns 150 nens que són atesos per 22 treballadors.

stats