Societat 17/07/2012

Tres ONG entreguen 55.000 signatures contra la reforma sanitària

Amnistia Internacional, Metges del Món i Red Acoge critiquen les retallades sanitàries previstes al decret llei que el govern espanyol vol tirar endavant i que asseguren que pot "costar la vida de milers de persones"

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaAmnistia Internacional, Metges del Món i Red Acoge han presentat aquest dimarts 55.000 signatures en contra de la reforma sanitària introduïda pel reial decret llei 16/201. Segons denuncien responsables d'aquestes organitzacions, aquest decret "pot costar vides", ja que suposa que les persones migrants majors d'edat en situació irregular només seran ateses a urgències i que les persones espanyoles, com per exemple les més grans de 26 anys que mai hagin cotitzat, veuran dificultat l'accés al dret a la salut.

Raquel Moran, coordinadora de Metges del Món a Catalunya, ha xifrat en 150.000 els immigrants que quedaran fora de l'atenció sanitària a l'Estat i ha assegurat que això "suposarà un greu problema de salut pública". "Aquesta es considera una mesura d'estalvi però serà una mesura que sortirà molt cara", ha alertat Moran.

Per la seva banda, Imma Guixà, directora d'Amnistia Internacional a Catalunya, ha destacat que aquesta reforma "pot costar la vida a milers de persones" i ha assenyalat que els principals perjudicats són "persones amb malalties cròniques o mentals que no tinguin la seva situació regularitzada i que es quedaran sense cobertura sanitària".

stats