Societat
Societat 04/02/2012

Tancades quatre estacions d'esquí catalanes a causa del vent

La neu i el gel obliguen a utilitzar cadenes a cinc carreteres

Ara
1 min

BarcelonaEl fort vent ha obligat a tancar quatre estacions d'esquí del Pirineu i Prepirineu catalans: Port del Comte, Vallter 2000, Port Ainé, Espot, segons ha informat la Generalitat.

A més, cinc carreretes del Pirineu lleidatà han imposat avui la obligació de cadenes, mentre la C-28 continua tallada al Port de la Bonaigua. Són la C-28 entre Esterri d'Àneu i Port de la Bonaigua; la mateixa via entre Vielha i el Port de la Bonaigua; la C-142b a l'accés de pla de Beret, la L-504 entre Llavorsí i Tavascan i la L-510 entre Llavorsí i Àreu. A més, a la N-230 s'ha restringit el pas de camions i vehicles articulats al Túnel de Viella.

Les baixes temperatures també han ocasionat problemes en el subministrament d'aigua a diverses poblacions de la província de Barcelona. A Terrassa, una canonada ha rebentat i ha deixat sense aigua durant unes tres hores molts veïns de Vallparadís, Cementiri Vell i Torres i Bages, fins que la incidència s'ha solucionat.

La direcció general de Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla per l'onada de fred i recorda que avui es produiran episodis de forts vents en diverses zones de Catalunya.

També s'ha activat el pla Inuncat pel risc d'inundacions a causa de la mala mar a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Maresme.

stats