INCENDIS A L'ALT EMPORDÀ
Societat 23/07/2012

Tres morts, 6 ferits greus i 16 ferits lleus

Dues persones, pare i filla, han mort en caure per un penya-segat quan intentaven fugir de les flames baixant al mar barranc a avall a Portbou. L'altre víctima mortal és una home de 75 anys que ha tingut un atac de cor a Llers. Una altra persona està hospitalitzada amb el 80% del cos cremat

Ara
2 min

BarcelonaTres persones han mort aquest diumenge a la tarda a l'Alt Empordà com a conseqüència de l'incendi que arrasa la zona: una a l'àrea de l'incendi iniciat a la Jonquera i dues al foc de Portbou.

Pànic mortal a Portbou

Un dels morts és un ciutadà francès de 60 anys que circulava en cotxe per la N-260 a l'altura de Portbou i que, en veure's assetjat per les flames, ha sortit del vehicle amb la seva família. Han intentat baixar cap al mar per un barranc des de la carretera, com altres persones preses pel pànic, i han caigut daltabaix. La filla de la primera víctima, de 15 anys, també ha caigut i ha patit les mateixes conseqüències. I deu persones més han quedat ferides en la mateixa operació: dues de molt greus, dues de greus i 6 de lleus.

Entre els ferits de Portbou, que tenen politraumatismes per la caiguda pel penya-segat, hi ha una criatura que, segons alguns testimonis, seria filla i germana de les dues víctimes mortals. Fonts d'Emergències de la Generalitat indicaven que es tractava d'una nena de 8 anys, i una testimoni ha explicat a Twitter que es tractava d'un nen de 9 anys.

Atac de cor i dos cremats molt greus a l'àrea de la Jonquera

L'altra víctima mortal ha estat a la zona de l'incendi de la Jonquera. Ha estat a Llers, on un ciutadà francès de 76 anys ha mort com a conseqüència d'un atac al cor que ha patit a causa de l'incendi.

Una altra persona, de nacionalitat francesa, es troba hospitalitzada a la Vall d'Hebron en estat molt greu amb cremades en el 80% del seu cos patides a Agullana. A Llers, un altra persona en estat molt greu ha patit cremades al 38% del cos.

Balanç total, segons els Bombers de la Generalitat

En resum, el balanç de víctimes segons l'últim comunicat dels Bombers de la Generalitat, difós a dos quarts d'una de la matinada d'aquest dilluns és:

  • Incendi de la Jonquera: 1 mort i 10 ferits, 2 de molt greus, 2 de greus i 6 de lleus.
  • Incendi de Portbou: 2 morts i 12 ferits, 2 de greus i 10 de lleus o menys greus.
stats