Societat 01/11/2011

Tres països es disputen el nadó 7.000 milions

Una nena filipina és una de les candidates a habitant 7.000 milions -xifra que es va assolir ahir- però Rússia i l'Índia també es disputen aquest títol. L'ONU no va confirmar oficialment el país de naixement.

Lara Bonilla
2 min
Tres països es disputen el nadó 7.000 milions

Barcelona.On ha nascut el nadó 7.000 milions? A les Filipines, a Rússia o a l'Índia? Impossible saber-ho. Aquests tres països es disputen el naixement de l'habitant 7.000 milions de la Terra. Es calcula que ahir van néixer fins a mig milió de nadons a tot el món i tot i que les Nacions Unides ha evitat posar cara a l'habitant 7.000 milions, una nena filipina es va convertir ahir en el símbol d'aquesta fita històrica que marca un nou rècord demogràfic i que planteja molts reptes per si el planeta podrà suportar les conseqüències de la pressió humana.

Uns dies abans, l'ONU ja havia estimat que l'habitant 7.000 milions seria una nena i que naixeria en un país en vies de desenvolupament, probablement de l'Àsia, continent que acull un terç de la població mundial.

Les Filipines va ser el país més ràpid i va anunciar el naixement de la nena Danica Mayo de Camacho com el nadó 7.000 milions. Danica va néixer diumenge dos minuts abans de les dotze de la nit en un dels països més pobres del món. Funcionaris de l'ONU la van visitar però no van confirmar oficialment que ella fos l'escollida. L'Índia, un país amb 1.240 milions d'habitants, també va anunciar el naixement del seu nadó 7.000 milions: una nena filla d'una parella de 23 i 25 anys. I dues regions de Rússia, Kamtxatka i Kaliningrad, van entrar també a la cursa. Els seus candidats, però, són dos nens: Alexandre i Nikolaev.

"No és el dia d'un sol nadó"

Mentrestant, l'ONU va evitar pronunciar-se, cosa que sí que va fer l'any 1999 quan va nomenar Adnan Nevic, un nadó de Sarajevo, com a habitant 6.000 milions. "Avui [per ahir] no és el dia d'un sol nadó ni tan sols d'una generació, sinó un dia sobre tota la família humana", va dir el secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon que vol fer d'aquesta fita una "oportunitat" per reduir les desigualtats.

A un ritme de dos naixements per segon, es preveu superar els 10.000 milions d'habitants a la Terra a finals de segle.

stats