Societat 19/10/2011

Tres grues s'emportaran els vaixells que queden al port de La Restinga

Aquest dimecres, es permetrà l'entrada de la premsa al poble, que continua deshabitat per una forta olor de sofre

Efe
1 min
Els corrents marins escampen les restes que han emergit amb l'erupció / EFE

BarcelonaTres grues s'emportaran aquest dimecres la vintena de vaixells que queden al port de la localitat pesquera de La Restinga, a l'illa del Hierro. El dilluns ja en van sortir algunes per terra i d'altres per mar, per atracar al port de La Estaca, al poble veí de Valverde.

També serà aquest dimecres que els mitjans podran tornar a entrar al poble per captar-hi imatges. Aquesta visita de la premsa es produeix el dia següent que el comitè de direcció del Pevolca acordés que els veïns no havien de tornar al poble perquè la taca originada per l'erupció volcànica submarina havia entrat al port. A més, també hi ha una forta olor de sofre, que no es tòxica però sí que produeix molèsties.

Des d'ahir dimarts, que va començar aquesta forta olor, un grup de científics prenen mostres de l'aire de La Restinga. En comproven la seva qualitat i, fins al moment, és bona.

L'erupció

Des d'aquest matí, el bombolleig que havia format un cercle enmig de l'aigua ha anat parant i, pràcticament, no s'ha pogut observar durant les últimes 24 hores.

L'institut Geogràfic Nacional ha registrat dos moviments sísmics d'una magnitud d'1,6 i 1,8 graus en l'escala Richter, localitzats a l'oest d'El Pinar.

stats