SOCIETAT
Societat 15/08/2011

Tret de sortida a la temporada de caça amb l'inici de la mitja veda

Fins a l'11 de setembre hi haurà diversos dies en què es podran abatre aus com la guatlla, la tórtora, els tudons, els coloms roquers, les garses i els estornells vulgars

Acn
2 min
Uns caçadors a les Borges Blanques, en l'inici de la mitja veda / ACN

Les Borges BlanquesEls aficionats a la caça han donat el tret de sortida aquest dilluns a la temporada 2011-2012 amb l'inci de la mitja veda, el període hàbil en què es permet abatre guatlles, tórtores, tudons, coloms roquers, garses i estornells vulgars. A les comarques de Lleida i Girona estarà autoritzada la caça d'aquestes espècies tots els dijous, dissabtes, diumenges i festius, del període que va del 15 d'agost a l'11 de setembre, mentre a les comarques de Tarragona i Barcelona, només els dies 15, 21 i 28 d'agost i el 4 de setembre. Tot i això, a les comarques de Ponent, el departament d'Agricultura ha autoritzat de forma excepcional la caça del conill entre el 28 de juliol i el 31 d'agost pels danys que aquest animal causa en els conreus.

Pel que fa a la caça major, es fixa de forma general a tot Catalunya l'inici de la temporada de caça del porc senglar el 4 de setembre com a conseqüència de la seva abundància i amb l'objectiu de prevenir danys que puguin causar. A les comarques de Girona es va avançar el seu inici al 3 de juliol i durarà fins a l'11 de març del 2012, atès que és l'àmbit territorial català on la densitat de porcs senglar és més alta. També s'allarga a les comarques de Lleida fins al 25 de març, ja que és el mes en què aquesta espècie genera més danys a l'agricultura. Pel que fa a la resta d'espècies de caça major es regulen els períodes hàbils de caça en les àrees privades segons cada espècie: isard, cabra salvatge, cérvol, daina, cabirol i mufló.



El període de caça menor en general començarà el 9 d'octubre i s'estendrà fins al 5 de febrer; per a la perdiu roja i perdiu xerra de muntanya, del 9 d'octubre a l'1 de gener, ambdós inclosos; i per a l'ànec griset i la fredeluga, també del 9 d'octubre al 15 de gener. La novetat és l'ampliació del període hàbil de la guineu entre el diumenge 4 de setembre i el 26 de febrer, per facilitar la seva cacera en batuda durant el període hàbil de caça de porc senglar.

stats