Societat 10/07/2012

Trias confia que Barcelona rebi fons de la UE per a ciutats intel·ligents

La ciutat organitzarà els pròxims dies 15 i 16 una reunió de 35 ciutats i 30 empreses europees sobre aquest tema

Efe
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat aquest dilluns la seva confiança en què la ciutat pugui beneficiar-se de les ajudes que donarà la Unió Europea a partir de l'any vinent dins de l''Smart Cities' (ciutats intel·ligents), un programa destinat a impulsar les energies renovables, el transport sostenible i la tecnologia.

Trias ha manifestat aquesta aspiració després de participar en una conferència sobre el futur del programa, un esdeveniment organitzat avui a Brussel·les on també han participat diversos comissaris europeus, a més de representants d'altres ciutats i empreses de la UE. El 2013, la UE destinarà 365 milions d'euros a finançar projectes de transport, noves tecnologies i energia, en col·laboració amb les autoritats locals, amb la finalitat d'"estimular el desenvolupament tecnològic i crear ciutats més intel·ligents", segons que ha dit la responsable de l'Agenda Digital de la Comissió, Neelie Kroes, en presentar la iniciativa.

En declaracions a l'agència Efe, Trias s'ha mostrat "molt satisfet d'haver estat convidat" juntament amb d'altres ciutats i companyies de la UE que actuen com a "assessores" d'aquesta iniciativa, i ha dit que Barcelona"fa temps que fa l'aposta d'Smart City".

En ser preguntat sobre la possibilitat de rebre part d'aquests fons comunitaris l'any que ve, l'alcalde ha afirmat que "gairebé tots els projectes" que es desenvolupen actualment a la ciutat "van lligats a aquesta cultura a nivell d'urbanisme, habitatge o medi ambient".

D'entre totes les iniciatives que Barcelona

Barcelona

stats