Societat 20/10/2011

Trias pacta amb el PP les ordenances fiscals de Barcelona després d'acceptar congelar l'IBI

L'acord és el primer en matèria econòmica entre CiU i els populars i suposa un pas més cap a un pacte pels pressupostos

Acn
1 min

BarcelonaEl govern municipal de Xavier Trias ha pactat aquest dijous amb els populars d'Alberto Fernández Díaz la tramitació de les ordenances fiscals per al 2012. La comissió d'Economia de l'Ajuntament ha començat així el tràmit per aprovar una de les potes clau dels propers pressupostos. El pacte ha estat possible després que CiU i el govern de Trias hagin acceptat la proposta del PPC de congelar l'IBI.

Aquest acord apropa més encara els dos grups, que estan negociant des de dilluns els pressupostos de Barcelona per l'any vinent i que, si tot va com està previst, aprovaran de manera conjunta. Les ordenances fiscals pel 2012 han començat aquest dijous el seu tràmit administratiu, després de superar l'aprovació provisional per part de la comissió d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament. La proposta preveu un paquet d'iniciatives que el govern assegura que serveix per fomentar l'activitat econòmica a través de bonificacions que poden ajudar a generar ocupació.

Les mesures més importants passen per una bonificació del 20% sobre l'IAE per aquelles empreses que incrementin un 10% o més la plantilla indefinida, o per una altra bonificació 30% en l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres en els casos que es generi nova activitat o generació d'ocupació. Una tercerca bonificació, en aquest cas per la transmissió de les parades de mercats de pares a fills o entre cònjuges, completa el paquet més destacat de l'acord aprovat.

Pel que fa a les taxes, el canvi més significatiu previst per l'any que ve és, segons l'Ajuntament, la gratuïtat de l'Àrea Verda per a residents que no tinguin sancions durant el darrer any.

stats