Societat 07/02/2012

Trias assumeix les millores en il·luminació i seguretat com a reptes prioritaris a Barcelona

L'alcalde de Barcelona presenta la capital catalana com la "punta de llança" per treure el país de la crisi i proposa que Barcelona Activa passi a ser una agència metropolitana de promoció econòmica

M.ortega
2 min

BarcelonaEn la tradicional conferència de balanç de l'alcalde de Barcelona organitzada pel Col·legi de Periodistes, Xavier Trias ha fet una crida a l'optimisme assegurant que la ciutat "disposa dels actius necessaris per fer-nos sortir de la crisi". La prioritat del nou equip de govern, com Trias ja va remarcar en discurs d'investidura, és lluitar contra crisi, però en la seva intervenció –prèvia a l'obertura del torn de preguntes que protagonitza el canvi de format d'aquest acte– també ha destacat que, a curt termini, el seu equip es planteja el repte de millorar la il·luminació de la ciutat per generar, així, una "nova imatge nocturna de Barcelona", i de tenir més cura de l'enllumenat dels carrers.

En el capítol de feina feta durant aquests primers sis mesos de mandat, Trias ha destacat l'aposta feta per millorar la seguretat –s'ha assolit un 20% de descens dels fets delictius al metro– i ha remarcat que el seu equip vol ampliar en alguns districtes l'horari de les oficines de denúncies per tenir-les disponibles les 24 hores del dia i fer de la Guàrdia Urbana un cos policial "modern i proper".

Trias, però, ha centrat bona part del discurs en l'objectiu prioritari: la sortida de la crisi, i ha remarcat que Barcelona "serà la punta de llança" per ajudar el país. En aquest sentit, l'alcalde ha anunciat que un dels objectius és convertir Barcelona Activa en "una veritable agència metropolitana de promoció econòmica i promoció exterior d'aquest territori". Trias també ha anunciat, en la línia de facilitar les relacions empresaris-administració, la posada en marxa d'una oficina d'atenció a l'empresa.

Un objectiu que, segons ha remarcat, va de la mà de la lluita contra la crisi social: l'atenció a les persones més vulnerables. En aquest capítol, ha destacat l'obertura d'un nou centre d'emergències socials i la voluntat d'obrir l'hotel per a famílies desnonades.

Trias també ha reiterat que el seu equip serà "exigent" amb la Generalitat a l'hora d'exigir que compleixi els compromisos econòmics que té amb l'Ajuntament.

stats