BARCELONA
Societat 16/06/2012

Trias recupera el Blau@Ictinea per negociar amb PSC i ERC

Barcelona engegarà dimecres la negociació del pla d'actuació municipal (PAM), el full de ruta del mandat, amb les abstencions del PSC i ERC. L'equip de Xavier Trias recupera idees fa poc derrotades.

Albert Balanzà
2 min
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, a la jornada d'ahir.

BARCELONAL'equip de govern de Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona iniciarà oficialment dimecres que ve una nova etapa d'entesa en la geometria variable, quan fins ara havia tingut com a soci preferent el Partit Popular. CiU tirarà endavant, amb el suport del PSC i ERC, l'aprovació inicial del pla d'actuació municipal (PAM). Tradicionalment, aquest primer tràmit havia comptat amb l'abstenció general de tots els grups per afavorir el debat d'esmenes, com ahir va reiterar el portaveu del PSC, Jordi Martí. Però aquest any, tal com deia un altre regidor socialista, "hi ha grups radicalitzats", en al·lusió al PP i a ICV-EUiA, que votaran en contra a la comissió de Presidència de dimecres i forçaran que l'equip de govern hagi de desempatar pel vot de qualitat, amb 14 vots a favor i 14 en contra, i 13 abstencions.

Tot i el desempat in extremis , l'equip de Xavier Trias es veu ara en una altra dimensió d'entesa amb socialistes i republicans, que han estat trucant a la porta de manera poc dissimulada durant un any. Per això, ahir en la presentació de la proposta del PAM va sorprendre la inclusió en l'apartat urbanístic del nou barri Blau@Ictinea, que l'oposició va tombar fa dos mesos encara no. "L'havíem de continuar posant al programa", va dir el primer tinent d'alcalde Joaquim Forn. "Queda descentrat", va replicar Jordi Portabella (UxB-ERC). Negociació.

Estretors i excepcions

CiU ha inclòs en el PAM la minireforma de la Diagonal, en referència a la prova pilot que ha plantejat en aquest mandat entre Francesc Macià i passeig de Gràcia. I una prova de les estretors d'inversió és que es planteja la inauguració de només tres escoles bressol noves o que els mercats municipals en obres "no s'aturaran". Però, tot i que hi ha una política de no fer noves contractacions en una plantilla municipal que suma més de 12.733 treballadors, Forn va assenyalar l'"excepció" de l'augment d'agents de la Guàrdia Urbana i dels Bombers, sobre els quals l'Estat ha posat limitacions en la reposició d'efectius.

stats