Societat 24/05/2012

Trias veta la circulació de bicicletes per les voreres

M.o.
1 min

BARCELONA.Ho va anunciar en campanya electoral i ara comença a posar les eines per materialitzar la seva fixació. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, vol posar punt final al tot s'hi val dels ciclistes a la ciutat i ja ha fet públic que, abans que acabi l'any, tindrà preparada la nova ordenança de regulació, que, entre altres mesures, prohibirà circular amb bicicleta per les voreres. L'alcalde vol definir de manera clara quins són els drets i els deures dels ciclistes, i eliminar els conflictes amb els vianants. Així ho va anunciar en la conferència de balanç del primer any de mandat que va fer a l'auditori de la Universitat Pompeu Fabra.

La normativa vigent permet als ciclistes pujar a les voreres de més de cinc metres d'amplada, si no hi ha aglomeracions, no circulen a més de 10 quilòmetres per hora, ni fan ziga-zagues. Un cúmul de condicions que l'alcalde vol eradicar per tirar pel dret i aplicar la prohibició total. La nova normativa estarà llesta, segons va anunciar, abans que acabi aquest 2012.

Un any després de guanyar les eleccions, Trias va admetre dimarts, en el seu balanç, que serà molt difícil que els grans projectes anunciats tirin endavant aquest mandat, sobretot per les dificultats de governar en minoria i pel context econòmic, però no renuncia a una de les seves obsessions: posar ordre entre ciclistes i vianants. L'alcalde va celebrar l'èxit del Bicing i l'auge que ha viscut aquests últims anys la bicicleta al conjunt de la ciutat, però va remarcar la necessitat de posar-hi ordre. A curt termini, es fixaran el conjunt de nous criteris i les sancions que comportaran les faltes.

stats