BARCELONA
Societat 15/06/2012

La Trinca impulsa un espai temàtic de Gaudí

Toni Cruz i Josep Maria Mainat, el nucli dur de La Trinca, estrenaran aquest juliol Gaudí Experiència, un espai temàtic dedicat a la figura d'Antoni Gaudí. El centre s'ubicarà a tocar del Parc Güell.

Albert Balanzà
2 min
La façana de Gaudí Experiència amb turistes al davant.

BARCELONA.El projecte cultural, un espai temàtic dedicat a la figura d'Antoni Gaudí, s'ubicarà al número 43 del carrer Larrard, el carrer que arriba fins a la porta principal del Parc Güell. S'estan enllestint els detalls de la inauguració i només un tràiler musical de 34 segons penjat a la web Gaudiexperiencia.cat dóna pistes públiques del projecte. La presència de Toni Cruz i una claqueta de la productora Boolab delata l'elaboració d'un documental sota la direcció de Pol Mainat.

Crumain Iniciatives, l'empresa actual de Cruz i Mainat un cop van deixar Gestmusic, és la impulsora de Gaudí Experiència, i la data amb què treballa per obrir l'espai, segons han confirmat fonts oficials, és el 3 de juliol, en plena temporada turística i quan més visitant rep el Parc Güell. En els últims dies els veïns han pogut conèixer, però, altres detalls de l'interior només per l'entrada i sortida de vehicles que carregaven peces al·legòriques a l'obra de Gaudí com una part del trencadís del Parc Güell o un tros de façana de la Casa Milà. A l'interior de l'espai, segons ha explicat Ramon López, de Quagga, l'empresa responsable de les escultures del projecte, hi haurà també bancs d'inspiració gaudiniana en una grada des de la qual es podrà veure el documental que s'ha estat rodant des del mes d'abril.

L'empresa, en la informació que dóna a través del formulari de la web, també ha explicat que el recorregut estarà presidit per un gran mur interactiu amb tecnologia 4D i no oblidarà la part comercial, amb l'obertura d'un espai de venda de productes i propostes comercials sobre Gaudí.

Col·laboradors de Barceló

La reproducció de maquetes sobre l'obra més coneguda de Gaudí ha recaigut en mans molt professionals: concretament Quagga, una empresa amb la seu central al municipi de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès), que ja va col·laborar fa quatre anys en l'obra que Miquel Barceló va fer per a la creació de la cúpula de la seu de les Nacions Unides a Ginebra. Allà van ajudar a estabilitzar les estalactites que va dissenyar el pintor de Felanitx més internacional. "Treballem per a museus, sobretot", apunta el responsable del taller, el biòleg i escultor Ramon López.

stats