Societat 20/05/2012

Trobada de gossos culers i de l'Athletic Club, dies abans de la final de Copa

La jornada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Castro Urdiales, a Cantàbria, i ha reunit una quarantena d'animals amb els seus amos. Les bèsties anaven vestides amb la samarreta d'un dels dos equips que s'enfronten divendres

Efe
1 min
Un gos culer i un altre de l'Athletic Club, aquest diumenge a Castro Urdiales / EFE

Castro UrdialesUns 40 gossos vestits amb les samarretes de l'Athletic Club de Bilbao o del Barça s'han concentrat aquest diumenge –tot i que no ha parat de ploure– a Castro Urdiales (Cantàbria), uns dies abans de la final de la Copa del Rei de futbol, que es disputarà divendres 25 de maig a Madrid.

Potser si s'hagués jugat la final amb aquests participants, el triomf hauria estat biscaí, perquè la majoria dels gossos que han assistit a la trobada portaven la samarreta blanca i vermella.

L'Ajuntament de Castro Urdiales ha muntat per primera vegada aquesta concentració de gossos, que ha de ser "festiva" i "reivindicativa", segons el regidor de Turisme, José Ucelay.

"Festiva perquè és un dia per als animals", ha indicat Ucelay. Ha assenyalat que l'Ajuntament buscava que l'acte tingués repercussió, per això ha triat com a tema la final de Copa i ha demanat als amos dels gossos que els portessin vestits de culers o de seguidors de l'Athletic Club, segons les preferències de cadascú.

I l'aspecte reivindicatiu era el que pretenia conscienciar de la necessitat de civisme, per evitar que en una població que "vol presumir de ser, a part de bonica, una ciutat turística, les deposicions dels gossos s'han convertit en un problema que no acaba de solucionar-se", ha lamentat Ucelay. Per això, l'Ajuntament ha repartit als amos dels gossos participants bossetes perquè recullin els excrements dels seus animals i els llencin a les papereres.

stats