Turisme
Societat 27/04/2011

La temporada d'esquí tanca amb xifres similars a les de l'any passat

Les estacions andorranes han registrat un lleuger descens d'esquiadors. Baqueira Beret, en canvi, ha tingut una afluència de 776.274 esquiadors al llarg de 149 dies

Redacció
1 min

BarcelonaL'estació d'esquí de Baqueira Beret ha tancat una de les temporades més llargues de la seva història -149 dies d'explotació- amb una afluència de 776.274 esquiadors, un 1% més respecte a la temporada anterior. Les dades fetes públiques avui confirmen que els períodes de vacances del Pont de la Puríssima, Nadal, Cap d'Any i Reis van ser, com és habitual, els de major afluència d'esquiadors. Segons l'estació, a l'abril la climatologia ha estat molt adversa i les temperatures anormalment elevades han fet tancar les portes de l'estació el 24 d'abril.

Pel que fa a les estacions d'esquí andorranes, que van tancar dilluns la temporada d'hivern, van rebre un total de 2,2 milions d'esquiadors, el que suposa un 3% menys que l'any passat, quan es va superar la barrera dels 2,3 milions de forfets. Des de Grandvalira i Vallnord es va destacar que les altes temperatures registrades en aquesta recta final de la temporada i l'ambient de crisi han afectat negativament la venda de forfets.

Si es desgranen les xifres per estacions, Grandvalira, el domini que gestiona els sectors de Soldeu-El Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig, ha venut aquest hivern 1,47 milions dies d'esquí, uns 25.000 menys que durant la temporada 2009-2010. Vallnord, amb Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís, ha registrat 755.000 dies d'esquí des de l'inici de l'hivern, uns 40.000 menys l'anterior.

L'estació ha indicat que el mercat espanyol, "el més perjudicat per la crisi i el més sensible a les condicions meteorològiques", ha representat gairebé un 70% de la seva clientela.

La resta d'estacions catalanes han tancat la temporada amb xifres similars a les de l'any anterior i mostren una discreta satisfacció per haver mantingut el nivell tot i la crisi econòmica.

stats