Societat 21/09/2012

La UB destinarà 1 milió d'euros a pagar la diferència de preu de matrícula a uns 2.000 alumnes

La nova política de preus té un impacte inicial de 15 milions d'euros al seu pressupost

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa Universitat de Barcelona (UB) posa en marxa un programa d'ajuts per als alumnes que ho necessiten que pagarà la diferència entre el preu de l'any passat i el d'aquesta uns 2.000 alumnes, una mesura a la qual destinarà un milió d'euros del seu pressupost.

El nou programa d'ajuts servirà per ajudar els alumnes que estan als llindars de renda 3 i 4 –els intermitjos– segons l'escala de la Generalitat i que demostrin unes circumstàncies econòmiques, familiars i laborals que no els permeten fer front a l'increment de preus. Seran uns 2.000 alumnes, segons calculs de la universitat, que combinen la universitat amb una feina o que tenen membres de la família a l'atur, per exemple.

A més d'aquest milió d'euros, la UB en destina 3 milions més als seus ajuts anuals per bonificació del 30% de crèdits als màsters oficials.

Alhora, però, la nova política de preus iniciada aquest any tindrà un impacte econòmic de 15 milions d'euros en el pressupost de la universitat, per 5 milions que hauran d'avançar per l'increment de preus dels alumnes que reben una beca del ministeri d'Educació (que només es fa càrrec del preu del curs passat), a l'espera que la Generalitat els ho retorni; i per 10 milions més del fons d'equitat (creat amb el 25% dels ingressos recaptats per l'augment de les matrícules) que també avançarà el centre a l'espera que el Govern els ho compensi.

stats