Societat 01/06/2011

La UE evita criticar el govern alemany i li demana més esforços per descobrir el brot infecciós dels cogombres

El comissari de Salut europeu qualifica de "desproporcionada" qualsevol mesura que bloquegi el comerç de verdures i hortalisses espanyoles

Agències
1 min

Brusel·lesEl comissari europeu de Salut, John Dalli, ha evitat criticar el govern alemany per la crisi dels cogombres però li ha exigit que "intensifiqui els esforços" per trobar l'origen del brot infecciós. A més, Dalli ha qualificat de "desproporcionada" qualsevol mesura que bloquegi el comerç de verdures i hortalisses espanyoles perquè el focus de la infecció és a l'entorn d'Hamburg.

Tot i que Alemanya va rectificar i va dir que l'origen del brot infecciós que ha causat 16 morts a Alemanya i a Suècia no són els cogombres espanyols, la ministra alemanya d'Agricultura i Defensa del Consumidor, Ilse Aigner, ha defensat l'actuació de les autoritats d'Hamburg quan van avisar del perill d'aquestes hortalisses perquè "s'hi havia trobat un agent patogen".

La ministra alemanya ha comentat que l'alerta dictada per les autoritats del seu país contra el consum de cogombres, enciams i tomàquets continua vigent i està justificada perquè encara no s'ha trobat l'origen del brot infecciós generat pel bacteri E. coli.

Les declaracions d'Ilse Aigner arriben unes hores després que el vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat a la Cadena SER que l'executiu central no descarta emprendre accions contra les autoritats d'Hamburg.

stats