Societat 16/04/2013

La UPC farà vaga quatre dies a l'abril en contra dels acomiadaments

El claustre es constitueix entre protestes d'unes 300 persones

Efe
1 min

BarcelonaProfessors, estudiants i personal administratiu de la UPC faran vaga els dies 25, 26, 29 i 30 d'aquest mes en protesta pels més de 300 acomiadaments acordats pel consell de govern d'aquesta universitat, han anunciat avui fonts de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP).

Aquest anunci coincideix avui amb la celebració d'un claustre de la UPC, que ha començat aquest matí amb una xiulada i crits en contra dels més de 250 acomiadaments previstos al pressupost de 2013 de la universitat, que s'ha reduït un 10% respecte al 2012, i en contra de l'acord del consell de govern amb la Generalitat per a la reducció del dèficit.

Una protesta d'unes 300 persones a la porta ha marcat l'inici d'aquest claustre, que s'ha constituït avui. Estudiants i personal administratiu han demanat la dimissió del rector i han mantingut la protesta durant una mitja hora.

Més tard, els representants de la PUDUP a la UPC, UB, UAB i UPF han anunciat en roda de premsa aquests quatre dies de vaga, a més de diverses protestes demà al centre de Barcelona, a la UAB i la UPF davant la celebració del consell de govern de la UB, en el qual es preveuen, segons la PUDUP, més anuncis d'acomiadaments o rescissions de contractes.

El dia 27 d'aquest mes està convocada una assemblea de tota la comunitat universitària a la plaça Universitat de Barcelona per debatre la que consideren "greu situació" de les universitats públiques catalanes i més mobilitzacions que seran "imparables", segons la PUDUP.

stats