Ensenyament
Societat 10/11/2011

USTEC respon a Rigau que "l'escola no ha de ser una fàbrica d'empresaris"

El sindicat majoritari de mestres a la pública critica el pla d'Ensenyament, que considera que pretén "fer volar coloms per distreure" de la retallada

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl sindicat majoritari de mestres al sistema públic, USTEC-STS, ha manifestat avui el seu rebuig al programa presentat aquesta setmana per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per fomentar l'esperit empresarial i l'emprenedoria a tots els cicles educatius, des de primària fins al postobligatori. "L'escola no ha de ser una fàbrica d'empresaris", diu USTEC-STS en un comunicat.

USTEC denuncia que "les fundacions empresarials dictin els contingut que s'han d'impartir a les escoles", en al·lusió a la col·laboració de patronals i entitats econòmiques en el programa. Considera que "l'escola no ha de formar emprenedors, sinó persones amb capacitat d'analitzar críticament i entendre el funcionament de la societat en què viuen" amb eines "per poder dedicar-se a allò que vulguin", des de metges a electricistes o informàtics.

"L'ensenyament ha de donar una visió global dels coneixements, de la història, de la ciència i també de l'economia, però no pas un punt de vista esbiaixat des d'una perspectiva empresarial", diu el comunicat.

En opinió del sindicat, "en lloc de parlar de les retallades i les repercussions que està tenint en els centres públics i en el professorat, (la conselleria) es dedica a fer volar coloms i a fer propostes inviables per distreure el personal".

stats