Societat 26/05/2011

Últim dia de calor de ple estiu

Aquesta tarda cauran ruixats localment intensos al Pirineu i a la majoria de comarques de Lleida

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEls núvols molt trencats que aquest matí ja van apareixent per ponent són el primer símptoma del canvi que s’acosta. Tot i que avui encara farà sol a moltes comarques, sobretot a la costa, per l’oest després de dinar arribaran les primeres tempestes. Durant la tarda i el vespre aniran descarregant bàsicament a les comarques de Lleida, on algunes poden ser fortes i anar acompanyades de calamarsa.

Demà la inestabilitat avançarà cap a moltes més comarques, el dia serà mig ennuvolat i insegur ja des del matí però els mapes del temps d’avui fan pensar que a la costa les tempestes pràcticament no hi arribaran a descarregar, i en tot cas és més probable que apareguin al sud que al nord. Els ruixats se centraran a l'interior i al Pirineu, on podran descarregar tant a la tarda com al matí. El descens de temperatures serà important, en algunes comarques interiors demà al migdia fàcilment hi podria haver 10 graus menys dels que hem estat tenint aquests últims dies.

Dissabte encara serà variable a moltes comarques del nord i del centre del país, però ja plourà a ben pocs llocs i diumenge s’intueix serè i altre cop amb ambient d’estiu.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats