Societat 16/03/2011

Últim dia de paraigua

Els aiguats dels últims 4 dies han obligat a desembassar aigua del sistema de Sau-Susqueda i el Fluvià s’ha arribat a desbordar en el seu pas per Olot

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa borrasca va de baixa, encara plou a força comarques però avui el dia tindrà poc a veure amb el d’ahir. Els ruixats que vagin caient seran sempre febles i dispersos i no s’espera que engruixeixin gaire més el balanç de pluges de l’episodi. Des de dissabte han caigut 311 litres per metre quadrat a Viladrau, 236 a Molló, 181 a Olot, 170 a Barcelona, 150 a Terrassa, 99 a Girona, 99 a Tarragona i 65 a Lleida, segons dades dels pluviòmetres de Meteocat i de la xarxa Meteoclimatic.

Les pluges abundants han obligat a obrir comportes a alguns embassaments, com els de Sau, Susqueda i Boadella. Aquest últim des de 2004 no estava tan ple. Alguns rius que no tenen preses per fer-ne el control del cabal, com el Fluvià, van arribar a desbordar-se puntualment. A Olot l’aigua va arribar a algunes zones transitables i va obligar a retirar cotxes que estaven aparcats.

El pla Inuncat es manté activat però res fa pensar que la situació s’hagi de descontrolar, ja que avui les precipitacions seran sempre febles.

Els dies vinents sortirà el sol i demà, divendres i dissabte hi haurà un avançament de primavera amb temperatures de gairebé 20 graus al migdia.

Trobareu tots els detalls de la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats