Societat 07/06/2011

La Unió Europea debat avui les ajudes als agricultors per l''E. coli'

L'assumpte interessa especialment als productors espanyols, acusats inicialment per les autoritats alemanyes de ser responsables del brot infecciós, malgrat que Holanda, França, Bèlgica i Alemanya ja han anunciat que també demanaran subvencions

Efe
1 min

LuxemburgEls ministres d'Agricultura de la Unió Europea (UE) debaten avui en una reunió extraordinària les ajudes que es concediran als agricultors per la caiguda de les vendes provocada pel bacteri E. coli a Alemanya. La trobada d'avui estava inicialment prevista pel 17 de juny, però la gravetat de la situació ha obligat a avançar la seva celebració.

L'assumpte interessa especialment als productors espanyols, acusats inicialment per les autoritats alemanyes de ser responsables del brot infecciós, malgrat que països com Holanda, França, Bèlgica i fins i tot Alemanya ja han anunciat que també demanaran subvencions. La Comissió analitzava ahir "diverses opcions legals" per compensar tant els agricultors agrupats en organitzacions agràries, que disposen de mecanismes específics per fer front a les crisis, com els independents.

La política agrícola comuna preveu indemnitzacions sempre que no excedeixin el 5% de la producció anual o el 15% de la de tres anys, xifra que en el cas dels productors espanyols de cogombres es quedaria curta, segons fonts europees. També es contempla la concessió d'ajudes d'estat. La ministra espanyola de Medi Ambient, Mitjà Rural i Marí, Rosa Aguilar, demanarà en la reunió que a més d'una compensació pels danys econòmics, la UE avaluï el funcionament de la xarxa d'alerta alimentària i el seguiment dels productes, segons va dir ahir en una entrevista.

stats