SOCIETAT
Societat 06/06/2011

La Unió Europea compensarà els productors agrícoles per la crisi dels cogombres

La Comissió Europea espera tancar un acord aquest dimarts durant la reunió extraordinària dels ministres d'Agricultura dels països de la Unió. Aquest dilluns, els ministres de Sanitat estan reunits per analitzar l'impacte del bacteri 'E. coli' en la salut dels europeus

Agències
1 min
Europa vol compensar els agricultors perjudicats per la crisi dels cogombres / EFE

Brussel·lesEuropa vol compensar els productors agrícoles que han resultat perjudicats per la crisi de confiança provocada per l'epidèmia del bacteri E. coli, que Alemanya va atribuir erròniament a cogombres conreats a Andalusia. De fet, la Comissió Europea ha anunciat que confia que aquest dimarts, durant la reunió extraordinària de ministres d'Agricultura, s'arribi a acords per prendre “mesures concretes” en favor dels agricultors, segons ha explicat el portaveu comunitari responsable, Roger Waite. “Hi ha diverses opcions legals obertes”, ha indicat el portaveu, que no ha volgut avançar més detalls però ha explicat que les ajudes s'assignarien tant als afectats que estan agrupats en organitzacions o sindicats com als petits productors autònoms.



Aquest mateix dilluns, els ministres de Sanitat de la Unió Europea s'han reunit per analitzar l'impacte sobre la salut pública de la infecció causada pel bacteri, que ja ha provocat diverses morts i milers d'afectats arreu del continent. La ministra espanyola del ram, Leire Pajín, ja ha anunciat que pensa demanar que es modifiquin els actuals sistemes d'alertes alimentàries per evitar danys com els que està patint el sector espanyol de l'horta per la ja coneguda com a "crisi dels cogombres".

stats