Societat 30/05/2011

Unió de Pagesos demana celeritat a les autoritats sanitàries per determinar l'origen dels cogombres contaminats

Consideren que Alemanya ha actuat de forma "deslleial"

Acn
1 min

LleidaUnió de Pagesos (UP) ha demanat "rigor i celeritat" a les autoritats sanitàries en la determinació de les causes del brot infecciós trobat en cogombres comercialitzats a Alemanya, la procedència dels quals s'ha atribuït inicialment a l'Estat espanyol. El sindicat ha denunciat que les autoritats alemanyes encara no han determinat les causes i el punt de la cadena on està l'origen de la bactèria i, per això, considera que aquesta situació d'incertesa i d'especulacions "estan posant sota sospita la seguretat de la cadena alimentària, danyant la imatge del sector i dels productes hortofructícoles produïts a l'Estat i perjudicant la seva comercialització a nivell europeu".

Des de l'organització agrària han deixat clar que fins al moment no s'ha esclarit ni tan sols si la contaminació es va produir en origen, en el transport o en el manipulat al lloc de destí.

Davant aquesta situació d'incertesa, Unió de Pagesos ha demanat a les autoritats sanitàries alemanyes, europees i estatals que esclareixin "el més aviat possible i rigorosament" les causes de la infecció, ja que els mecanismes d'alerta "han de servir per determinar amb certesa i de forma exhaustiva el punt de la contaminació i resoldre la situació. El sindicat considera que les autoritats alemanyes han actuat de forma deslleial envers el sector productor en difondre especulacions, "en lloc d'utilitzar correctament els instruments per assegurar la salubritat de la producció i distribució d'aliments d'origen europeu".

Des d'UP consideren que, indirectament, l'alarma que ha creat aquesta situació perjudica "injustament i sense fonament" els productors d'horta a Catalunya motiu pel qual des del sindicat han demanat als consumidors que apostin pels productes de proximitat.

stats