Societat 21/05/2011

La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil demana intervenir contra els indignats

De manera oposada, el Sindicat Unificat de Policia (SUP) va expressar ahir la seva confiança en que imperés "el sentit comú" i que el ministeri d'Interior no desallotgés "per la força" les acampades i concentracions

Acn
1 min

BarcelonaLa Unió d'Oficials (UO) de la Guàrdia Civil ha defensat la intervenció contra els indignats perquè els ciutadans puguin reflexionar amb calma sobre el seu vot. "Es fa necessari intervenir" en les concentracions dels indignats, han afirmat, perquè aquestes quedin "suspeses i dissoltes" fins dilluns i predomini la calma en la jornada de reflexió.

Després que no s'hagin produït desallotjaments, l'associació d'agents planteja què és més proporcionat, si "no intervenir per un problema social limitat o provocar un problema social real de cara a les urnes" que afecti la totalitat dels ciutadans.

La UO diu que entén la situació de descontentament general i respecta que els ciutadans expressin lliurement els seus sentiments, però afegeix que "no podem oblidar la intervenció dels grups que han organitzat la concentració i la trajectòria pública d'alguns dels seus portaveus". "Ningú i menys la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil oblida la delicadesa de l'assumpte, però no per ser delicat no s'ha d'intervenir", conclouen.

En canvi, el Sindicat Unificat de Policia (SUP) es va manifestar ahir en sentit contrari. El secretari de comunicació, José María Benito, va dir que el sindicat confiava en "el sentit comú" i esperava que Interior no desallotgés per la força els acampats. "No s'ha de crear un problema on no n'hi ha i fer fora la gent per la força", va dir Benito, que va destacar el caràcter pacífic de les concentracions.

stats